Dear Children,


Welcome to Kids Corner. This is a resource page for you. We are planning to bring out a lot of interesting articles, quizzes, activities for you in this page. Enjoy and Have Fun. Send in your feedbacks about this page, which will be very useful for us.


Yours Sincerely,

Kids Corner Team




About Helen Keler

My General Quiz

Einstein & His Life!!

Theory of Relativity – Lets learn Science!!


“We can do anything we want to do if we stick to it long enough”.

- Helen Keller.


Helen Adams Keller was born on June 27, 1880, in Alabama, USA. At the age of 18 months, she was struck by a fever that left her deaf, blind and mute.

        Anne Mansfield Sullivan, a blind graduate came to be her teacher from whom Helen learned the Manual Alphabet by Finger Spelling, Braille, Tadoma Method of reading lips and to speak. Curious, questioning and discovering, Helen became the first deaf-blind person to receive a college degree. She read French, German, Greek and Latin in Braille. She authored 10 books and hundreds of articles and acted in a movie of her own story. Her first book “The Story of My Life” has been translated into 50 languages. Helen became the ambassador for the “American Foundation for the Blind”. She visited 39 countries and gained International recognition as a writer, teacher and lecturer.

        Everywhere she went, barriers and obstacles that faced the blind came tumbling down. Her boundless determination and her example of what a person with disabilities could accomplish made her become one of history’s remarkable women. She was awarded the French Legion of Honour and US Presidential Medal of Freedom. She inspired many people and became an exceptional leader.

        Her teacher, Anne Sullivan, is remembered as “The Miracle Worker” for her lifetime dedication, patience and love.




Menu : Quiz1 : Quiz2 : Answers


Quiz1: Test your General Knowledge


1. Which of these substances is used for making glass?

A. Wood
B. Sand
C. Marble
D. Slate


2. When the umpire touches his raised knee, what does he indicate?

A. No ball
B. Wide
D. Leg-bye


3. Which scientist gave birth to the Quantum theory?

A. Isaac Newton
B. C.V. Raman
C. Max Plauck
D. Shockley


4. In which year were India’s first pictorial postage stamps issued in

A. 1931
B. 1935
C. 1912
D. 1913


5. Which country is the largest producer of eggs?

B. China
C. Russia
D. India


6. Whose birthday is celebrated as the Noble day?

A. Abraham Lincon
B. Winston Churchill
C. Mahatma Gandhi
D. Alfred Nobel


7. What does the Magenta coin in the game of Carrom represent?

A. King
B. Wizard
C. Queen
D. Jack


8. What is wheat rich in?

A. Protein
B. Iron
C. Mineral
D. Calcium


9. Name the object used in Ice Hockey instead of a ball?

A. Disc
B. Chip
C. Block
D. Puck


10. What does Conchologist study?

A. Spiders
B. Molluses
C. Butterflies
D. Lusects


11. What is the young one of a whale called?

A. Whalet
B. Fily
C. Cub
D. Calf


12. Which tern includes all animal life in a particular area?

A. Ecology
B. Habitat
C. Fauna
D. Flora


13. Which is the largest aquatic Bird?

A. Stork
B. Swan
C. Albatros
D. Seagull


16. Which country is called “Land of   Thousand Lakes”?

A. Holland
B. Iceland
C. Scotland
D. Finland


17. Which colour of ball is not used in snooker?

A. Pink
B. Orange
C. Red
D. Black


18. Which country won the football world cup maximum number of

A. France
B. Argentina
C. Brazil
D. Spain


19. Name the disease caused by dog bite?

A. Influenza
B. Cancer
C. Rabies
D. Scurvy


20. What does the ‘Rx’ at the top of a Medical prescription mean?

A. Registered
B. Recipe
C. Regulated
D. To Rectify


21. What percentage of the earth is covered by sea?

A. 70%
B. 73%
C. 71%
D. 72%


22.Which famous cricketer also represented his country in football?

A. Don Bradman
B. Vivian Richards
C. Greg Chappell
D. Allan Border


23. What is the national bird of U.S.A.?

A. Bald Eagle
B. Peacock
C. Ostrich
D. Falcon


24.How many litres of milk is needed to make one kilogram of butter?

A. 20 liltres
B. 13 litres
C. 22 litre
D. 10 litres


25.Name the Architect of Tajmahal?

A. Genghis khan
B. Isa Khan
C. King Fahd
D. King Faisal

Menu : Quiz1 : Quiz2 : Answers


Quiz2: Test Your General Knowledge


1.The pupil is which part of one’s body?

A. Bone Marrow
B. Gall Bladder
C. Kidney
D. Eye


2. Who called England ‘A nation of shopkeepers’ ?

A. Hitler
B. Napolean
C. Abraham Lincoln
D. Martin Luther King


3. Who is known as the Father of Modern Poetry?

A. T.S Eliot
B. Alfred Tennyson
C. G.M. Hopkins
D. Ted Hughes


4.Which desert lies between China and Mangolia?

A. Thar
B. Sahara
C. Gobi
D. Kalahari


5. Who built Qutub Minar?

A. Aurangazeb
B. Qutbuddin Aybak
C. Jahangir
D. Shah Jahan


6. What do the number of rings on a tree indicate?

A. Age
B. Size
C. Thickness
D. Hardness


7. In the language of Computer, what does ‘DOS’ means?

A. Do only device
B. Disk operating system
C. Disk only service
D. Deficiency of System


8. Who invented the explosive “Dynamite”?

A. Macmillan
B. Madam Curie
C. Pierre Curie
D. Alfred Nobel


9. Which gas is used in Refrigeration?

A. Nitrogen
B. Hydrogen
C. Nitrous Oxide
D. Ammonia


10. Which year did Vasco da Gama discover India?

A. 1498
B. 1478
C. 1496
D. 1474


11. To which sport is Jahangir Khan associated?

A. Polo
B. Golf
C. Squash
D. Chess


12. What breed of dog has a black tongue?"

A. Dalmation
B. Boxer
C. Pug
D. Chow


13. What is the common name of Sodium Chloride?

A. Baking Soda
B. Common Salt
C. Washing Soda
D. Cornflour


14. Where is R.K. Narayan’s imaginary town Malgudi of the ‘Malgudi Days’ located?

A. Patna
B. Mysore
C. Hyderabad
D. Jaipur


15. Which disease is caused by contaminated water?

A. Jaundice
B. Cholera
C. Chicken Pox
D. Malaria


16. Which continent does not have a desert?

A. Asia
B. Europe
C. North America
D. Antartica


17. Who is considered to be first citizen of India?

A. Prime Minister
B. President
C. Vice President
D. Defence Minister


18. Where did the East India Company establish its first factory in India?

A. Mumbai
B. Kolkata
C. Bangalore
D. Surat


19. In which surface of atmosphere do the jet planes fly?

A. Ionosphere
B. Stratosphere
C. Ozonosphere
D. Troposphere


20. On which organ of the human body is angioplasty performed?

A. Heart
B. Kidney
C. Stomach
D. Lungs


21. What is the anemometer used to measure?

A. Rainfall
B. Speed of wind
C. Air-pressure
D. Attitude

22. Which cricket was the youngest to get the ‘double’ in cricket, 100 wicket and a 1000 runs?

A. Ian Botham
B. Imran Khan
C. Richard Hadlee
D. Kapil Dev


23. What is the Japanese art of folding paper into decorative objects called?

A. Kamikare
B. Bonsai
C. Origami
D. Sushi


24.Which is known as the dark continent?

A. Africa
B. Asia
C. Europe
D. Antartica


25.How many Squares are there in a chess board?

A. 100
B. 81
C. 49
D. 64


Menu : Quiz1 : Quiz2 : Answers



1. B
2. D
3. C
4. A
5. B
6. D
7. C
8. A
9. D
10. B
11. D
12. C
13. C
14. C
15. C
16. D
17. B
18. C
19. C
20. B
21. C
22. B
23. A
24. C
25. B


1. B
2. B
3. C
4. C
5. B
6. A
7. B
8. D
9. D
10. A
11. C
12. D
13. B
14. B
15. B
16. B
17. B
18. D
19. A
20. A
21. B
22. D
23. C
24. A
25. D





Brainobrain now in:




Copyright © 2009 BRAINOBRAIN Kids Academy Private Limited, All rights reserved.